مراحل تدوین فیلم

مراحل تدوین فیلم
راهنمای گام‌ به‌ گام تدوین حرفه‌ ای   تدوین فیلم یکی از مهم‌ترین مراحل تولید یک اثر سینمایی یا ویدئویی است. در این فرآیند، صحنه‌های فیلمبرداری‌شده به شکلی منسجم و جذاب کنار هم قرار می‌گیرند تا داستان به بهترین نحو روایت شود. در ادامه، مراحل اصلی تدوین فیلم را بررسی می‌کنیم.     1. وارد کردن و سازماندهی فایل‌ها (Import & Organize Files) قبل از شروع تدوین، باید تمام فایل‌های …
ادامه مطلب

کلوین متر چیست و چه کاربردی در عکاسی و فیلم‌برداری دارد

کلوین متر چیست و چه کاربردی در عکاسی و فیلم‌برداری دارد
کلوین متر چیست و چه کاربردی در عکاسی و فیلم‌برداری دارد؟ کلوین متر یکی از ابزارهای مهم در دنیای نورپردازی، عکاسی و فیلم‌برداری است که برای اندازه‌گیری دمای رنگ نور استفاده می‌شود. دمای رنگ نور، که برحسب کلوین (K) اندازه‌گیری می‌شود، تأثیر مستقیمی بر فضای بصری تصاویر دارد و می‌تواند حس و حال متفاوتی را در صحنه ایجاد کند. در این مقاله، به بررسی مفهوم کلوین متر، کاربردهای آن و …
ادامه مطلب

انواع تجهیزات حرکتی در سینما و کاربردهای آن‌ها

انواع تجهیزات حرکتی در سینما و کاربردهای آن‌ها
حرکت دوربین یکی از عناصر کلیدی در سینما است که تأثیر زیادی بر روایت داستان، احساسات بیننده و جذابیت بصری فیلم دارد. برای اجرای حرکات نرم و کنترل‌شده‌ی دوربین، تجهیزات متنوعی در صنعت فیلم‌سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این مقاله، به بررسی انواع تجهیزات حرکتی در سینما و کاربردهای آن‌ها می‌پردازیم.     ۱. سه‌پایه (Tripod) سه‌پایه یکی از ساده‌ترین و پرکاربردترین ابزارهای تثبیت‌کننده دوربین است که برای ثبت …
ادامه مطلب

انواع نورسنج‌ها در عکاسی و کاربردهای آن‌ها

انواع نورسنج‌ها در عکاسی و کاربردهای آن‌ها
نورسنجی یکی از مهم‌ترین بخش‌های عکاسی است که نقش کلیدی در تنظیم نوردهی صحیح و ثبت تصاویر باکیفیت دارد. نورسنج‌ها ابزارهایی هستند که میزان نور محیط را اندازه‌گیری کرده و به عکاس کمک می‌کنند تا بهترین تنظیمات را برای دیافراگم، سرعت شاتر و حساسیت ISO انتخاب کند. در این مقاله به معرفی انواع نورسنج‌ها و کاربردهای آن‌ها می‌پردازیم. ۱. نورسنج داخلی دوربین (Built-in Light Meter) اکثر دوربین‌های دیجیتال و آنالوگ …
ادامه مطلب

انواع لنزهای دوربین و کاربردهای آن‌ها

انواع لنزهای دوربین و کاربردهای آن‌ها
  لنز دوربین یکی از مهم‌ترین اجزای عکاسی است که نقش تعیین‌کننده‌ای در کیفیت و نوع تصاویر دارد. انتخاب لنز مناسب بستگی به نوع عکاسی و سوژه‌ی موردنظر دارد. در این مقاله، انواع لنزهای دوربین و کاربردهای آن‌ها را بررسی می‌کنیم.   ۱. لنز استاندارد (Standard Lens) لنزهای استاندارد، مانند لنزهای ۵۰ میلی‌متری، دارای فاصله کانونی متعادل هستند و تصویری طبیعی و بدون اعوجاج ایجاد می‌کنند. این لنزها برای عکاسی …
ادامه مطلب

اختراع اولین دوربین عکاسی

اختراع اولین دوربین عکاسی
اختراع اولین دوربین عکاسی توسط ابن هیثم   اختراع دوربین عکاسی یکی از مهم‌ترین تحولات در دنیای علم و هنر بوده است. هرچند دوربین‌های امروزی بسیار پیشرفته هستند، اما ریشه‌ی آن‌ها به هزار سال پیش برمی‌گردد، زمانی که دانشمند مسلمان، ابن هیثم بصری، اصول اولیه‌ی اتاقک تاریک را کشف کرد.   زندگی‌نامه و دستاوردهای علمی ابن هیثم ابو علی حسن ابن هیثم (۹۶۵-۱۰۴۰ میلادی) یکی از بزرگ‌ترین دانشمندان عصر طلایی …
ادامه مطلب

سینما حقیقت (سینما وریته)

سینما حقیقت (سینما وریته)
سینما وریته (Cinema Vérité) یا "سینمای حقیقت"، یک سبک فیلم‌سازی مستند است که در دهه 1960 شکل گرفت و تأثیر عمیقی بر سینمای مستند و حتی داستانی گذاشت. این جنبش بر واقع‌گرایی، ثبت بی‌واسطه رویدادها و حداقل دخالت فیلم‌ساز در جریان روایت تأکید دارد.
ادامه مطلب

مکتب برایتون

مکتب برایتون
مکتب برایتون به عنوان یکی از جریان های مهم در تاریخ سینما و هنرهای بصری شناخته میشود. این مکتب که عمدتاً در اوایل قرن بیستم در شهر ساحلی برایتون و مناطق اطراف آن در انگلستان شکل گرفت . این گروه نقشی برجسته در تکامل زبان سینما و فناوری های مرتبط ایفا کرد. تأثیرگذاری مکتب برایتون به خصوص در شکل گیری تکنیک های ابتدایی روایت داستانی در سینما و نوآوری های خلاقانه در تولید فیلم  کوتاه آشکار است.
ادامه مطلب

تدوین موازی

تدوین موازی
تدوین موازی: این تکنیک برای افزودن جذابیت و هیجان به سکانسی که در حالت عادی حوصله سربر خواهد بود، استفاده می شود. از تدوین موازی اغلب برای ایجاد تعلیق استفاده می شود .
ادامه مطلب

مستند سیاسی

مستند سیاسی
مستند سیاسی مبتنی بر رویدادها و شخصیت‌های واقع نما را در بستر جریانات و کشمکش‌های سیاسی به تصویر می‌کشد. موضوعی که باید درباره سینمای سیاسی اعم از مستند و بلند داستانی در نظر گرفت این است که اساسا تعریف فیلم سیاسی چیست؟ آیا پرداختن به یک شخصیت سیاسی می‌تواند فیلم را سیاسی کند؟ به طور کلی صحبت کردن در مورد چارچوب مستند سیاسی از سایر مستندها سخت تر به نظر می رسد و حتی متناسب با سیاست های کلان کشوری که در آن واقع شده اید .
ادامه مطلب

مستند گردآوری یا آرشیوی

مستند گردآوری یا آرشیوی
مستند گردآوری یا  آرشیوی  (compilation) مستند های گرد آوری برای ارجاع به تاریخ و گذشته، از تکه فیلم (فوتیج) های موجود ساخته می شوند. مستند های  گرد آوری در ایران به آرشیوی مشهور هستند. در جاهای دیگر معمولاً   فیلم هایی را آرشیوی می نامند که برای آرشیو ها ساخته شده باشند. یک فیلم گرد آوری می تواند به صورت توضیحی تولید شود. در فیلم های تعاملی یا مشارکتی برای احتراز از صدای خارج از تصویر و تفسیر های شیوه توضیحی از تکه  فیلم  های موجود استفاده می شود.
ادامه مطلب

مستند علمی آموزشی

مستند علمی آموزشی
مستندهای علمی عامه پسند یک ژانر سینمایی است که اطلاعات، آموزش و سرگرمی را با هم ترکیب می‌کند. آنها داستان‌ها، اکتشافات و پدیده‌های جذابی را به ما نشان می‌دهند که اغلب از توجه ما دور می‌شوند. خب، راستش را بخواهید، همه این نوع مستند را دوست ندارند، اما شاید برای لحظه‌ای توجه مخاطب را به چند مورد از بهترین‌هایی جلب شود که پس از تماشای آنها، نگاه بیننده به جهان را تغییر می‌دهد.
ادامه مطلب

فرق فیلم مستند با انواع فیلم داستانی

فرق فیلم مستند با انواع فیلم داستانی
همه فیلمها مستند هستند ( به غیر از فیلمهایی که با استفاده از رایانه و جلوه های ویژه ساخته میشوند ) چون همشون واقعیاتی رو که جلو دوربین اتفاق میفته رو ضبط می کنند. فرق فیلم مستند ( یا اون چیزی که ما به عنوان فیلم مستند میشناسیم ) با انواع داستانی اینه که توی فیلمهای داستانی شخصیت – حوادث – مکانها بازسازی میشن که داستان رو به پیش ببرن
ادامه مطلب

مستند خبری و گزارشی

مستند خبری و گزارشی
عرصه استفاده از دو قالب مستند در تلویزیون، یعنی مستند خبری و مستند گزارشی، عمدتاً به مواردی از برنامه‌سازی ارتباط دارد که آن را عرصه ژورنالیسم تلویزیونی می‌خوانیم؛ مواردی چون تهیه اخبار، گزارش‌های مستند، خبرنگاری، گزارشگری و به‌طور کلی اطلاع‌رسانی از طریق پخش تلویزیونی. در این عرصه یکی خبر و دیگری گزارش اهمیت درجه اول دارند؛ هرچند که حوزه این دو قالب مستند، اغلب با هم تداخل می‌کنند، اما چنانچه آن‌ها را از دیدگاه ساختارشناسی و موازین مربوط به تهیه و تولید (عمدتاً تصویربرداری و تدوین) با توجه به کاربرد و ظرفیت‌های‌شان بررسی کنیم، تفاوت‌هایشان مشخص می‌شود
ادامه مطلب

چگونه تدوینگر حرفه ای شویم؟

چگونه تدوینگر حرفه ای شویم؟
چگونه تدوینگر حرفه ای شویم؟   آیا تا به حال برایتان پیش آمده که با دیدن فیلم‌های جذاب اکشن یا حتی رومانتیک به این فکر کنید که چطور این فیلم تدوین شده است؟ یا تا به حال شده که تیزرهایی را ببینید که به شدت مخاطب را برای دیدن فیلم به وجد می‌آورند و دوست داشته باشید که شما هم از این تیزرها بسازید؟ خب در این صورت شما مهم‌ترین شرط شروع تدوینگری، یعنی علاقه را دارید.
ادامه مطلب

مستند واقع­گرا

مستند واقع­گرا
یکی از اصلی ترین گونه ­های متداول مستندسازی که از ابتدای شکل­ گیری سینما رواج داشته شیوه­ی “واقع­گرایی” است. به نوعی می­توان اینگونه از سینما را آغازگر تاریخ سینما دانست. زیرا اولین تجربه ­ها در سینما مانند فیلم ورود قطار به ایستگاه و یا خروج کارگران از کارخانه به نوعی مستند واقع گرایی محسوب می­شود.
ادامه مطلب

مستند شاعرانه

مستند شاعرانه
مستند شاعرانه یکی از مهم‌ترین انواع فیلم مستند است که حرف خود را با تکیه بر تصویر و موسیقی صرف بدون اتکا به کلام اعم از دیالوگ یا نریشن به مخاطب عرضه می‌کند. چنان‌که از نام این نوع مستند پیداست، شاعرانگی در این شیوه اصل محسوب می‌شود و مستندساز باید از ارائه‌های ادبی که شعر را از متن منظوم جدا می‌کند بهره گرفته و از بیان مستقیم و به دور از عمق مضمون و وجوه مختلف معنا دوری گزیند.
ادامه مطلب

انواع قالب های سینمایی

انواع قالب های سینمایی
برای داشتن شناخت مقدماتی از سینما ابتدا لازم است قالب های سینمایی را بشناسیم. این امر به ما کمک می کند که توقع ها و انتظارهای خود را بر مبنای آن قالب مشخص بنا کنیم. کلی ترین تقسیم بندی در زمینه ی سینما، تقسیم آن به دو قالب فیلم مستند و فیلم داستانی است. این تقسیم بندی و گرایش فیلمسازان به سینمای مستند و داستانی از همان آغاز پیدایش سینما در جهان وجود داشته است.
ادامه مطلب

انواع ژانر فیلم مستند

انواع ژانر فیلم مستند
  انواع ژانر فیلم مستند    مستند واقع­گرا مستند شاعرانه مستند خبری مستند علمی و آموزشی مستند سیاسی مستند اجتماعی مستند جنگی مستند تاریخی مستند صنعتی مستند تبلیغاتی مستند مشاهده ای (observational) مستند مشارکتی (participatory)، سینما حقیقت – تعاملی مستند های انعکاسی (reflexive) مستند های اجرایی (Performative) مستند های ترکیبی یا دور گه گردآوری یا آرشیوی (compilation) مستند تجربی (experimental) چهره نگاری ( فیلم پرتره) اجرای نمایشی مستندات ( داکیو دراما) گفتگوی واقعیت وخیال دوربین مخفی های رئالیتی تی وی داکیو سپ ( docusoap ) و...
ادامه مطلب

چگونه فیلم مستند بسازیم؟

چگونه فیلم مستند بسازیم؟
مراحل ساخت فیلم مستند برای ساخت فیلم های مستند، همانند فیلم های داستانی، سه مرحله برنامه ریزی و پیش تولید، تولید و تدوین و پس تولید مدنظر قرار می گیرند، البته تفاوت هایی بسته به نوع فیلم ها وجود دارد؛ اما عبور از این مراحل باعث می شود فیلمساز با یک مستندسازیِ نقشه کشی شده، تمام موارد و نماهای مورد نیاز فیلم خود را مهیا کند و همه امور در راستای دستیابی به هدف مستند که انتقال ایده فیلم به مخاطب است، هماهنگ شوند.
ادامه مطلب